8 نوع خدمات پاکسازی پوست صورت | مراحل، عوارض و قیمت
پاکسازی پوست صورت اگر چه در خانه هم انجام می شود اما آرایشگاه ها به صورت تخصصی، روی این موضوع کار می کنند و به آن، فیشیال می گویند. انجام فیشیال تخصصی در خانه مقدور نیست! درمجموع، خدمات پاکسازی صورت، برای حفظ سلامت پوست، شادابی و درخشندگی آن انجام شده و برای نتیجه بهتر، نیاز به چندین جلسه حضور در آرایشگاه دارد. در این مقاله تمامی خدمات پاکسازی صورت را به شما معرفی کرده و فواید، عوارض، قیمت و انواع مراحل آن را معرفی می کنیم.
منظور از پاکسازی پوست چیست؟
منظور از پاکسازی صورت (Skin Cleaning) یا فیشیال (Facial)، مجموعه کارهایی است که در آرایشگاه ها برای تمیز کردن و آزادسازی پوست از میکروب ها، آرایش، چربی ها یا سایر آلودگی ها انجام می شود. هر کدام از مراحل مختلف فیشیال می تواند تا عمق مشخصی از پوست، آلودگی ها و سلول های مرده را از بین ببرد؛ بنابراین بسته به نیاز پوست صورت شما، انتخاب خواهد شد.
فواید پاکسازی پوست
رسیدگی به پوست صورت جنسیت ندارد و همه می بایست، مراقب سلامتی و بهداشت پوست خود باشند. پاکسازی پوست یکی از کارهای روتین و مهم در مراقبت از صورت است که برای تمامی افراد، هم خانم ها و هم آقایان لازم بوده و فواید زیر را برای صورت دارد.
همچنین بخوانید: بهترین روش برای جوانسازی و سفتی پوست صورت
1. جلوگیری از جوش و آکنه در پاکسازی پوست
پاکسازی صورت به طور مرتب، باعث جلوگیری از تراکم چربی و آلودگی ها، در منافذ پوستی شده که نتیجه آن، کاهش احتمال بروز جوش و آکنه در پوست است.
2. حفظ نرمی و شادابی پوست
پاکسازی پوست باعث حذف لایه های مرده و آلوده از پوست می شود. این اقدام حفظ نرمی و شادابی پوست را همراه داشته و به صورت شما احساس تازگی و سلامتی می دهد.
3. بهبود جذب محصولات مراقبت از پوست
با پاکسازی در واقع پوست را آماده می کنید تا جذب بهتری از دیگر مواد آرایشی داشته باشد. به همین خاطر، قبل از استفاده از محصولات مراقبتی پوست، مانند کرم های مرطوب کننده یا سرم های تغذیه کننده، بهتر است نوبت فیشیال صورت بگیرید. این کار، باعث افزایش اثربخشی این محصولات، در بهبود وضعیت پوست می شود.
4. بهبود تنظیم ترشحات چربی پوست
فیشیال به بهبود و تنظیم ترشحات چربی پوست کمک می کند. پاکسازی پوست صورت، باعث کاهش چربی زایی و درخشندگی غیرطبیعی پوست می شود.
5. افزایش اثربخشی ماسک ها و پوشش های آرایشی
قبل از استفاده از ماسک ها و پوشش های آرایشی، پاکسازی صورت انجام دهید. چرا که به بهتر شدن آرایش و میکاپ شما کمک می کند. پوست تمیز، آمادگی بهتری برای نگهداری طولانی مدت کرم های آرایشی و حفظ ظاهر زیبای چهره شما دارد.
6. جلوگیری از پیری زودرس پوست
پاکسازی پوست می تواند در جلوگیری از پیری زودرس پوست نقش مهمی ایفا کند. حذف لایه های مرده و آلوده پوست و بهبود چرخه تجدید سلولی و کلاژن سازی، باعث حفظ جوانی و تأخیر در ظهور علائم پیری می شود.
7. رفع التهاب پوست
پاکسازی پوست می تواند در رفع سریع تر التهاب های پوستی و بهبود علائم آن، نقش داشته باشد.
عوارض پاکسازی صورت چیست؟
عوارض پاکسازی صورت یکی از موضوعات مهم در حوزه مراقبت از پوست است. هر چند پاکسازی صورت باعث خنثی کردن و از بین بردن آلودگی ها، چربی ها، سلول های مرده و تیرگی پوست در نواحی آرنج یا زیر بغل می شود، اما در برخی موارد، ممکن است عوارض و مشکلات پوستی هم ایجاد کند. در ادامه، به بررسی برخی از متداول ترین عوارض پاکسازی صورت می پردازیم.
الف) التهاب و قرمزی در پاکسازی پوست
نمی توان به طور کامل از التهاب و قرمزی پوست جلوگیری کند. پاکسازی و فیشیال صورت، برای بعضی از افراد دارای پوست حساس یا سفید ممکن است عوارضی مانند التهاب و قرمزی را ایجاد کند. این مشکل می تواند به دلیل حساسیت پوست، استفاده از محصولات قوی یا روش های نامناسب پاکسازی صورت اتفاق بیفتد.
ب) خشکی و تراکم پوست
استفاده از محصولات پاکسازی صورت قوی و بیش از حد با تکنیک های ساییدگی، می تواند باعث خشکی و تراکم پوست شود. این مشکل به خصوص برای افرادی که پوستی خشک و حساس دارند، ناخوشایند است.
ج) تشدید آکنه و جوش
در برخی از موارد، فیشیال نمی تواند جلوی بروز آکنه و جوش ها را بگیرد و در عوض ممکن است باعث تشدید این مشکلات پوستی شود. استفاده از محصولات قوی یا استفاده نادرست از روش های پاکسازی این عارضه را تشدید می کند.
د) حساسیت پوستی
استفاده از محصولات پاکسازی صورت نامناسب، می تواند باعث بروز حساسیت پوست شود. برخی افراد ممکن است به مواد موجود در محصولات پاکسازی، حساسیت داشته باشند و با استفاده از آن ها علائمی مانند خارش، قرمزی و تورم را تجربه کنند.
در صورت بروز هرگونه علائم ناخوشایند مانند التهاب، خشکی شدید یا حساسیت پوستی، بهتر است به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید. آن ها می توانند شما را راهنمایی کرده و محصولات و روش های مناسبی برای پاکسازی صورت به شما توصیه کنند. همچنین، حتماً قبل از استفاده از هر محصول جدیدی روی پوست خود، تست پچ پوست را انجام دهید تا مطمئن شوید که حساسیتی ایجاد نمی شود.
معرفی روش های پاکسازی پوست در کلینیک
در کلینیک های زیبایی یا آرایشگاه ها، روش های مختلف زیر برای پاکسازی صورت انجام می شود. به طبع، قیمت پاکسازی صورت در هر یک از این روش ها، بسته به خدمات ارائه شده تغییر می کند.
1. پاکسازی سطحی پوست با استفاده از محصولات مراقبتی
استفاده از محصولات مراقبتی مانند اسکراب ها، تونرها، ماسک ها، محلول های پاکسازی و کرم های مرطوب کننده می تواند به پاکسازی و تمیزی سطح پوست کمک کند. این محصولات علاوه بر پاکسازی، به نرم و لطیف شدن پوست نیز کمک می کنند. پاکسازی پوست با استفاده از ماسک های دست ساز مانند ترکیب خاک رس، عسل و عصاره های گیاهی در این دسته قرار می گیرد.
2. فیشیال یا پاکسازی عمیق
مراحل انجام فیشیال در هر آرایشگاه و بسته به نوع کیفیت خدمات آن ها، متفاوت است اما در حالت کلی به 6 مرحله تقسیم می شود. مرحله شستشو و پاکسازی عمیق، لایه برداری، مرحله بخور صورت، استخراج جوش های سرسیاه خروج ضایعات از پوست، ماساژ و تغذیه پوست در بیشتر کلینیک های زیبایی انجام می شوند. با استفاده از این تکنیک ها، آلودگی ها، چربی ها و سایر ذرات مسدودکننده منافذ پوست برداشته و پوست صاف و تمیز می شود. فیشیال برای افزایش رطوبت و تسریع گردش خون و مواد مغذی در زیر پوست مفید است.
3. لایه برداری شیمیایی یا پیلینگ پوست (Pilling)
کلمه پیلینگ (Pilling) به معنی پوسته پوسته شدن است و به خاطر استفاده از مواد شیمیایی که پوسته رویی اپیدرم را جدا می کند، مصطلح شده است. در این نوع پاکسازی پوست، محصولات شیمیایی قوی به طور مداوم، روی پوست ماساژ داده شده تا لایه های رویی پوست برداشته شوند و جای لک ها، جوش ها یا چربی اضافی از بین بروند.
4. پاکسازی پوست با استفاده از دستگاه های مکانیکی
دستگاه های مکانیکی مانند برس های الکتریکی و ماساژورها می توانند به پاکسازی و رفع آلودگی ها و چربی های اضافی از پوست کمک کنند. این دستگاه ها با حرکت و اصطکاک بر روی پوست، ذرات آلودگی را برداشته و پوست را تمیز می کنند. میکرودرم آبریژن و میکرونیدلینگ از انواع این دستگاه ها هستند.
5. پاکسازی پوست با استفاده از الکتروپوریشن
دستگاه الکتروپوریشن (Electroporation) یا به اختصار دستگاه EPN، دستگاهی است که از امواج الکتریکی برای پاکسازی پوست استفاده می کند. این دستگاه، با کمک پالس های الکتریکی، منافذی برگشت پذیر و موقتی روی پوست ایجاد می کند تا جذب مواد مغذی تا لایه های زیرین پوست بهتر انجام شود. از این دستگاه در پاکسازی پوست برای از بین بردن خطوط ظریف و چین وچروک، آکنه و ترک های پوستی استفاده می شود.
6. میکرودرم آبریژن
این دستگاه کریستال های نانو بسیار ریزی دارد که مداوم روی پوست حرکت کرده و آن را می ساید تا سلول های مرده از آن جدا شود. با لایه برداری و مکش سلول های مرده، پوست برای تولید کلاژن و الاستین آماده می شود. در فرایند پاکسازی پوست، این مرحله معمولاً برای مشتری های VIP یا CIP و در کلینیک های زیبایی معروف انجام می شوند. میکرودرم آبریژن سبب بهبود زخم، ترمیم اثرات ناشی از اشعه آفتاب یا آفتاب سوختگی و جوانسازی پوست می شود. همچنین میکرودرم آبریژن، یک تا دو درجه رنگ پوست را روشن می کند که نشان دهنده شادابی و سلامت آن است.
7. میکرونیدلینگ
در میکرونیدلینگ، با سوزن هایی بسیار ریز و نانو، به سطح پوست ضربه زده می شود تا آن را از حالت خمودگی بیرون بیاورد و کلاژن بیشتری تولید کند. نتیجه این روش، بعد از دو تا سه ماه روی پوست خود را نشان می دهد. چرا که باید به سلول های پوستی، زمان لازم برای بازسازی و تولید فیبروپلاست های تازه را داد. پس از گذشت این مدت زمان، پوست کشیده و شاداب شده، تیرگی ها و لک های پوستی از بین می رود. پوست هم کشیده شده و دیگر حالت افتادگی یا چین وچروک ندارد.
8. لیزر درمانی
در این روش، با تابیدن اشعه لیزر به لایه سطحی پوست، باعث بسته شدن منافذ باز، از بین رفتن چین وچروک، لک های پوستی و کشیده شدن پوست می شوند. در واقع لیزر به پوست برای کلاژن سازی مجدد کمک کرده و غدد چربی را کاهش می دهد. لیزر می تواند مشکلات پوستی مختلفی مانند لک های قهوه ای، لک های خاکستری، جوش های زیرپوستی و آکنه ها را درمان کند. لیزردرمانی را عموماً، برای افرادی با پوست چرب، پیر و چروکیده مناسب می دانند و برای افرادی که پوستی خشک دارند، توصیه نمی کنند.
مراحل پاکسازی صورت به صورت گام به گام
مراحل مختلف فیشیال برای مشتری VIP و CIP و بسته به هر آرایشگاه متفاوت می شوند اما به طور کلی، 6 مرحله را می توان نام برد. شما با استفاده از محصولات آرایشی که در بازار موجود است، می توانید این مراحل پاکسازی را در خانه هم انجام دهید.
مرحله اول: پاکسازی پوست از آلودگی ها
برای این کار، ابتدا با میسلارواتر آرایش را پاک کنید. صورت را بشورید و پس از آن، از یک تونر برای پاکسازی عمقی پوست از آلودگی ها و میکروب ها استفاده کنید.
مرحله دوم: لایه برداری با اسکراب
برای این مرحله از پاکسازی پوست می توانید از اسکراب های آماده موجود در بازار یا یک اسکراب خانگی استفاده کنید. پوست صورت را لایه برداری کرده و سلول های مرده روی پوست را (هر چند سطحی) از پوست جدا کنید تا تنفس به سلول های پوست برگردد و پوست درخشان و براق شود.
مرحله سوم: بخور گرم
با استفاده از دستگاه بخور و برای 5 تا 10 دقیقه پوست را بخور دهید تا منافذ بسته آن، باز شوند. پس از بخور صورت، پوست برای مرحله بعدی آماده می شود. می توانید در دستگاه بخور به همراه آب، از گیاهان دارویی مانند رزماری یا اسطوخودوس هم استفاده کنید.
مرحله چهارم: استخراج و برداشتن جوش ها
در مرحله چهارم، باید برای از بین بردن جوش های سرسیاه و سفید روی پوست، اقدام کنید. برای جوش های سرسیاه روی بینی می توانید از یک ماسک جوش سرسیاه و برای تخلیه جوش های چرکی سفید، از یک میله پیلینگ استفاده کنید. دستگاه های میکرودرم خانگی هم بسیار کمک کننده هستند.
مرحله پنجم: ماساژ صورت در فیشیال
با دست هایی تمیز و با کمک روغنی مانند زیتون یا بادام، پوست صورت را ماساژ دهید تا خون رسانی به پوست بهتر انجام شود. ماساژ از افتادگی و شل شدن پوست صورت جلوگیری می کند و فرم بهتری به صورت و گونه ها می دهد.
مرحله ششم: تغذیه پوست
در نهایت از کرم ها، لوسیون ها و ماسک صورت مناسب برای آب رسانی، رطوبت و تغذیه پوست استفاده کنید. انواع سرم های مغذی صورت مانند سرم پوست خاویار، سرم پوست ویتامین سی و غیره، بسته به نیاز پوست شما وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
پاکسازی پوست و فیشیال صورت مفید و مؤثر است، اما در صورت استفاده نادرست، می تواند به عوارض پوستی منجر شود؛ بنابراین، مهم است که با دقت و با استفاده از محصولات مناسب برای نوع پوست، پاکسازی صورت انجام گیرد و در صورت بروز هرگونه علائم ناخوشایند، حتماً به پزشک مراجعه شود.
سؤالات متداول راجب خدمات پاکسازی پوست:
در ادامه به معرفی برخی سوالات پرتکرار راجب مبحث پاکسازی پوست پرداخته ایم:
الف) پاکسازی پوست همان فیشال صورت است؟
خیر. پاکسازی پوست زیرمجموعه فیشیال صورت است. در فیشیال یک مرحله ماساژ به خدمات پاکسازی صورت اضافه می شود.
ب) هر چند وقت یک بار پاکسازی پوست انجام دهیم؟
انجام پاکسازی پوست صورت، یک بار در ماه توصیه می شود. افرادی با پوست حساس بهتر است هر 6 ماه پاکسازی صورت انجام دهند.
ج) چه کسانی به پاکسازی صورت احتیاج دارند؟
پاکسازی پوست برای افرادی با سن بالا که دچار افتادگی و چین وچروک زیاد پوست هستند، افرادی که به مدت های طولانی در معرض آفتاب و اشعه خورشید قرار دارند یا افرادی که صورت آن ها خسته دیده می شود یا دارای لک، جوش و تیرگی روی پوست است، مفید است.
ه) آیا پاکسازی پوست برای آقایان هم مناسب است؟
بله. آقایان به دلیل قرار گرفتن در محیط آلوده بیرون و کار، بیشتر از بسیاری از خانم ها، به خدمات پاکسازی پوست نیاز دارند.